Mountaintrack

Mountain track is een ontstaan uit een idee van twee collega’s op het Wartburg College. Inmiddels, 10 jaar verder, is Mountaintrack een ervaren reisorganisator die gespecialiseerd is in actieve huttentochten in Oostenrijk, maar ook in bushcraft(skills) en bushcraft kinderfeestjes.

Kvk: 000046372512
SBI-code: 93299 (overige recratie)

Amigo-reizen en NCRV-reizen maken inmiddels gebruik van hun expertise en gaan de samenwerking met Mountaintrack graag aan.

Waarderingen reviews:
8.5/10

Egbert Kloppenburg

Ik ben Egbert Kloppenburg en woon in Bergschenhoek. Ik ben getrouwd en onze 3 kinderen zijn allang niet meer klein! Ook zij leiden nu zelf een eigen leven. Wij hebben ondertussen 6 kleinkinderen waar we veel van houden en plezier mee mogen beleven.

Ik ben in 1959 geboren in Enschede maar woon en werk ondertussen alweer meer dan 35 jaar in het westen van Nederland. Na mijn diplomering als verzorgende ben ik tot 11 jaar geleden werkzaam geweest in de zorgsector. Daarna heeft de Heere mij bepaald bij het onderwijs. Het werken met jongeren heeft dan ook mijn hele hart. Ik heb er plezier in als ik een stukje mee mag lopen in hun ontwikkeling maar bovenal er voor hen kan zijn als het wat moeilijker gaat bij het opgroeien; moeite hebben om zich bijvoorbeeld aan te passen op school en soms problemen hebben met hun gedrag. Na de afronding van een master als Gedragsspecialist ben ik aangesteld als IB’er en is mijn werk zich dan ook steeds meer gaan richten op het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen Ook het werk als anti-pest coördinator en de begeleiding en trainen van jongeren met faalangst- en examenvrees hoort momenteel tot mijn taak!

Mijn hobby’s zijn vooral buitenshuis. Als de huistaken erop zitten vind ik het geweldig om met Marleen of de kleinkinderen grote wandeltochten te maken. Gelukkig leent onze huidige woonomgeving hier volop gelegenheid voor….Tijdens deze wandeltochten kan ik vaak ook mijn bushcraft skills nog een beetje oppoetsen en onderhouden, als we bijvoorbeeld midden in het bos een vers gezet kopje koffie of thee willen genieten. Het zijn geweldige ervaringen om zo ‘outdoor’ in de door God gegeven natuur bezig te zijn!

Een tweede grote hobby is het jaarlijks ontwikkelen van een nieuwe huttentocht. Samen met mijn schoonzoon (Jaco Heemskerk, reisleider bij Amigoreizen) bedenken we nieuwe reisdoelen voor deze tochten. Zo tegen de maand oktober wordt er dan een definitief voorstel van www.mountaintrack.nl voorgelegd aan Amicitia en Amigoreizen. Ons werk is op dat moment even afgerond en het personeel van het kantoor gaat aan de slag met de verdere afhandeling zoals het inboeken van de reis en het maken van de reserveringen met de hutten en/of plaatselijke gidsen. Daarna is het in mei of juni weer onze beurt: in die periode verzorgen wij op het kantoor van Amicitia een instructieavond voor deelnemers van de huttentochten voor jongeren, 30+ en de huttentocht voor gezinnen. 

Voor de laatste doelgroep mag ik de instructies verzorgen. Deze bestaat uit een verplichte bijeenkomst voor de ingeschreven deelnemers. Op zo’n avond nemen we dan allerlei zaken door die van belang zijn voor een veilige en onvergetelijke ervaring met uw gezin in de bergen!

In het verleden heb ik veel ervaring met de bergsport opgedaan door het wandelen in de bergen met mijn gezin, collega’s en vrienden. Al vanaf mijn 20ste levensjaar ben ik bekend met de berghutten. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn eerste tocht in Oostenrijk waarbij we 21 dagen in berghutten hebben doorgebracht! Ervaring als reisleider heb ik opgedaan bij mijn collega’s en daarna bij de oprichting van Moutaintrack. Samen met mijn schoonzoon proberen we tegemoet te komen aan de vraag om meer actievere reizen te organiseren. Juist voor diegene die tijdens een reis bij Amicitia of Amigo meer activiteiten willen koppelen aan ontspanning en ontdekken van het fraaie berglandschap! Bij Mountaintrack noemen we zo’n reis ook wel ‘Het beleven van de bergen van binnenuit! Zo hopen we dat ook dit jaar D.V. onze huttentocht weer een geweldige reis mag worden waarin we Gods grootheid mogen ervaren in de onmetelijke natuur welke Hij geschapen heeft.

Tot ziens en we hopen u te mogen ontmoeten op onze e.v. belevenis!

Jaco Heemskerk

Even voorstellen, ik ben Jaco Heemskerk en ben vader van 3 prachtige kindertjes. 2 kleine mannetjes en 1 kleine meid. In 2007 ben ik getrouwd met Lutina Heemskerk en we wonen in het prachtige Bergschenhoek. In het dagelijks leven werk ik als service monteur in de installatietechniek, daarin onderhoud en verhelp ik storingen in bijvoorbeeld cv ketels, airco systemen, of luchtbehandelingskasten. Ook werk ik graag met duurzame technieken, denk daarbij aan aardwarmte systemen of zonnepanelen.

Sinds 2006 ga ik met mijn vrouw en later ook met de kinderen en mijn schoonouders op vakantie naar de bergen! Elk jaar doen wij diverse huttentochten en bergwandelingen. Al gauw merkte ik mijn passie en enthousiasme voor de bergen. Daarnaast voerde mijn schoonvader elk jaar een huttentocht uit met een collega. Deze collega is er helaas mee gestopt. Al snel merkte ik dat er bij mij wat begon te borrelen en het idee kwam om dit van deze collega over te gaan nemen. Voor dat ik het wist leidde ik mijn eerste reis, samen met mijn schoonvader naar ‘DE WILDE KAISER’.

Tijdens deze reis is er van alles gebeurd! Wat een mooie groep hadden wij en ook een hoop plezier. Ook ontdekte ik dat ik het prachtig vond om met andere mensen het naar hun zin te maken, en de machtige bergen te laten ontdekken. Ook vond ik het zeer fijn om met reisgenoten over het geloof te praten en er elke dag mee te beginnen en te eindigen. Ook de ervaring dat Gods liefde en genade nog steeds door werkt in menig hart, en er zo open over kan gepraat worden tijdens deze reizen van AmiGO.

Hierbij wordt ook ervaren dat het Woord van God de leiding heeft tijdens deze reizen.
Er mag ervaren worden dat we lopen in Gods natuur, en dat Zijn genade zo oneindig groot is.

Ook dit jaar hoop ik een reis te leiden naar de bergen, de voorbereidingen zijn in volle gang! En ben al lekker aan het “voor genieten”. Ik hoop dat het een geweldige reis mag worden waarin we Gods grootheid mogen ervaren in de gigantische en grote bergen.Laten we hopen dat ook de komende reis er een wordt die we nooit zullen vergeten, temeer omdat God erin is meegekomen! Tot ziens en ik hoop dat ik je dit seizoen mag ontmoeten op onze eerstvolgende reis!

Jaco